Soita meille: 

Tel: +358 44 3700 186

 Asiakaspalvelu 
 
 

Tuoteluettelo 

Oikea tuote puulattialle …

 Lue lisää 
 
 

Pallmann valikoiman edut: 

- Kaikki tuotteet samalta toimittajalta
- Yhteensopivat tuotteet ja järjestelmät
- Parasta laatua lattian kaikilla tasoilla
- Pallmann tekninen tuki
- Pohjatöiden neuvontapalvelu

 lue lisää 
 
 

Merkliste (0)

 
 

Referenssit

 
 
 

SUOMEN KANSALLISOOPPERA

Nykyinen Suomen Kansallisoopperan kiinteistö valmistui Töölönlahden rantaan vuonna 1993. Kansainvälisten mittojen mukaisessa oopperatalossa on 1300 katsomopaikkaa. Päänäyttämön modernin tekniikan tukemana oopperatalon salissa esiintyy 112 soittajan orkesteri ja 60-jäseninen kuoro. Talossa on myös pienempi näyttämö sekä ravintolatilat.

  • Brand: Pallmann
  • Country: Finnland FI

SUOMEN KANSALLISOOPPERA

Nykyinen Suomen Kansallisoopperan kiinteistö valmistui Töölönlahden rantaan vuonna 1993. Kansainvälisten mittojen mukaisessa oopperatalossa on 1300 katsomopaikkaa. Päänäyttämön modernin tekniikan tukemana oopperatalon salissa esiintyy 112 soittajan orkesteri ja 60-jäseninen kuoro. Talossa on myös pienempi näyttämö sekä ravintolatilat. 

Suuren salin sekä ravintolatilojen parkettilattiat ovat irokonsukuista bilinga-puuta. Eksoottinen erittäin alkali-pitoinen puu asetti omat vaatimuksensa lattian pintakäsittelyaineiden valintaan. Alkuperäinen massiiviparketti hiottiin puulle ja tilojen parkettilattioihin tehtiin myös jonkin verran muutostöitä. Pohjalakaksi valittiin PALLMANN PALL-X 335 pohjalakka, joka alhaisen pH-arvonsa ansiosta soveltuu eksoottisten puiden pohjustukseen. Pintalakaksi valittiin uusi PALL-X 98 GOLD 2-komponentti parkettilakka. PALL-X 98 GOLD on erittäin vähäpäästöinen ja erinomaisen kulutuksenkestonsa ansiosta suosituksemme julkisten tilojen parkettilakaksi. Vesiohenteisen tuotteen EC1 PLUS päästöluokitus (erittäin vähäpäästöinen) ja erittäin alhainen VOC-määrä (alle 5%) edustavat tuoteryhmänsä kärkeä. Lakkayhdistelmä antoi bilinga-puulle erittäin kauniin lämpimän sävyn.

Asennusliike:

Oopperan salin sekä ravintolan parkettilattioiden saneerauksen urakoi Parkettikari Oy:n Kari Kekäläinen. Parkettikari Oy on toiminut pääkaupunkiseudulla jo yli 30 vuotta ja yrityksen toimialaan kuuluvat kaikki parkettialan työt. Kari Kekäläinen on yrityksen kantava voima ja panostus laadukkaaseen ja ammattimaiseen parkettityön suorittamiseen on tuonut yritykselle sen ansaitun maineen. Kansallisoopperan lisäksi referensseistä voi mainita esim. eduskuntatalon ja työministeriön kohteet. Parkettikari Oy on ollut jo muutamia vuosia Pallmann-tuotteiden vakiokäyttäjä ja on toteuttanut useita erittäin vaativia erikoiskohteita.

 

Hionta ja kittaus

Parketti hiottiin ja raot kitattiin PALLMANN PALL-X KITT kittausaineen ja puupölyn seoksella. Ennen hiontaa tehtiin myös joitain arkkitehdin suunnittelemia muutostöitä portaisiin ja käytävätasanteisiin.

 

Pohja- ja pintalakkaus

Hionnan jälkeen lattia pohjustettiin PALLMANN PALL-X 335 pohjalakalla. Bilingan korkea alkalisuus asetti vesiohenteiselle lakkaukselle omat haasteensa. Tehtaan teknisen asiantuntijan Jochen Röckin avustuksella päädyttiin alhaisen pH-arvon omaamaan PALL-X 335 pohjustukseen. Pohjalakan toinen tärkeä ominaisuus on sen puun omaa sävyä syventävä vaikutus ja näin mallilakkauksen värisävy tyydytti sekä tilaajaa että  suunnittelusta vastaavaa arkkitehtia.

PALL-X 98 GOLD pintalakkaus

Kansallisoopperan kulutuskestoa vaativien parkettilattioiden pintakäsittelyksi valittiin vesiohenteinen 2-komponenttilakka PALL-X 98 GOLD. Erittäin vähäpäästöinen parkettilakka on tarkoitettu käytettäväksi pääasiassa julkisissa kohteissa. Oopperan salin useat portaat ja katsomon kohoavat tasot edellyttivät kitkaluokituksen omaavan lakan käyttöä, joten liikuntasali-sertifikaatilla EN 14904 ja kitka-arvolla R9 luokiteltu PALL-X 98 GOLD oli ilmeinen valinta. Tuote täyttää myös vaikeasti syttyvän tuotteen normin EN 13501 (CflS1). Kansallisoopperan suuren salin parkettilattiat pintalakattiin kolmeen kertaan käyttäen PALLMANN WL -lakkaustelaa.

 

Yhteenveto

Urakan tiukka aikataulu ja salin kaartuvat lattiatasot lisäsivät hionta- ja lakkaustyön haastavuutta. Eksoottiset harvinaiset puulajit eivät ole vesilakkojen aikakaudella aina kaikkein helpoimpia toteuttaa tilaajan toivomalla tavalla. Kohteen 1300 neliömetriä valmistuivat aikataulussa ja pintakäsittelyyn valitut PALLMANN-tuotteet toimivat odotetusti, totesi projektista vastannut Kari Kekäläinen. Tässä kohteessa värisävyyn, kulutuksenkestoon ja valmiin lakkapinnan ulkonäköön kohdistuivat erityisen kovat vaatimukset. Referenssi-lattian lakkapinta puhuu puolestaan. Syvän intensiivinen ja kauniin tasainen värisävy miellytti tilaajaa ja salin siistit parkettipinnat ovat taas uutta vastaavat. Jotta parketti säilyy pitkäikäisenä, on tärkeää noudattaa hoito-ohjeita ja käyttää vain lakatulle pinnalle soveltuvia puhdistus- ja hoitoaineita. Pallmann hoito-ohjeet löytyvät tältä sivustolta Online-esitteet osiosta. 

Suomen Kansallisoopperan kohdetiedot:

Tilattu työ: vanhan parketin hionta- ja lakkaus, osittaiset korjaustyöt

Käyttötarkoitus: musiikkisali

Asennusliike: Parkettikari Oy

Pinta-ala: 1300 m²

Puulaji ja parkettilaatu: Bilinga-massiivisauvaparketti

 

Käytetyt tuotteet:

PALL-X KITT kittausaine

PALL-X 335 pohjalakka

PALL-X 98 2K GOLD puolimatta pintalakka