Soita meille: 

Tel: +358 44 3700 186

 Asiakaspalvelu 
 
 

Tuoteluettelo 

Oikea tuote puulattialle …

 Lue lisää 
 
 

Pallmann valikoiman edut: 

- Kaikki tuotteet samalta toimittajalta
- Yhteensopivat tuotteet ja järjestelmät
- Parasta laatua lattian kaikilla tasoilla
- Pallmann tekninen tuki
- Pohjatöiden neuvontapalvelu

 lue lisää 
 
 

Merkliste (0)

 
 

Referenssit

 
 
 

LASTENHUONE PÄÄKAUPUNKISEUDULLA, YKSITYISASUNTO

Helsingissä sijaitsevan omakotitalon lastenhuoneen parketin kunnostamisen yhteydessä päätettiin laittaa lattiaan hieman tavanomaista enemmän väriä. JOHANNA WITICK DESIGN toteutti lastenhuoneen lattiaan maalatut upeat kuvat ja koristefriisit värikkään ainutlaatuisella tyylillään. Tämä uniikki lattia syntyi perheen pienimmän omaan huoneeseen asukkaan suureksi iloksi. Näin lastenhuoneen lattiakin voi olla osa leikkiä ja lastenhuoneen elämää. Oli itsestään selvää, että parkettilakan valinnassa käytettiin tarkkaa harkintaa. Vaatimus puhtaasta sisäilmasta, liuotteettomuus ja pienimmät mahdolliset emissiot olivat luonnollisia valintaperusteita. PALL-X ZERO JÄRJESTELMÄ on ainoa lajissaan, joka pystyy tarjoamaan kaikki lakkakerrokset täysin liuotteettomasti, pohjalakasta pintalakkaan, aina rakojen kittaukseen tarvittavaan kittausaineeseen ulottuen.

  • Brand: Pallmann
  • Country: Finnland FI

Asennusliike:

Parketin hionnan ja lakkauksen toteutti pitkän linjan ammattilainen Parkettiliike Witick Ky:n Sixten Witick. Yritys on toiminut pääkaupunkiseudulla jo vuodesta 1980 ja tarjoaa asiakkailleen korkealaatuista käsityötaitoon perustuvaa ammattiosaamista ja yksilöllistä asiakaspalvelua. Parkettiliike Witick on toiminut PALLMANN-tuotteiden jälleenmyyjänä pääkaupunkiseudulla vuodesta 2012.

Parketin hionta

Parkettilattia hiottiin uudella PALLMANN SPIDER hiomakoneella. Tällä kertaa vanhaa nauhahiomakonetta ei tuotu lainkaan työmaalle, vaan hionta tehtiin kokonaisuudessaan SPIDER-hiomakoneella. Moderni ketjuvetoinen 3-laikkainen vetoalusta ja portaaton nopeudensäätö takaavat täysin tasaisen hiomajäljen. Telan jälkiä tai hiomanauhan pituussuuntaisia uria on lattiasta turha etsiä. Hiontajälki vertautuu tehdasvalmisteisen parketin hionnan laatuun. Hiomakone soveltuu karkeasta hionnasta aina hienoimpaan viimeistelyhiontaan saakka. Hionnan aikana lattian pienet raot kitataan huolellisesti. Ennen pintakäsittelyä lattia imuroidaan.

Parketin lakkaus

Lakkaus aloitetaan pohjalakkauksella. PALL-X ZERO BASE pohjalakka telataan tasaiseksi kerrokseksi PALLMANN WL ROLLER -telalla. Menekki on noin 100 ml per neliö. Pohjalakan kuivuttua lakataan ensimmäinen pintalakkaus PALL-X ZERO parkettilakalla. Seuraavana päivän lakkapinta välihiotaan ja imuroidaan. Pintalakan menekki on samoin noin 100 ml per neliö. Nyt lattia on valmis maalattavaksi.

Kuvien maalaus

Kuvat maalattiin vesiliukoisilla PALLMANN SPORT-COLOR -maaleilla. Maali on erittäin peittävää ja suunniteltu käytettäväksi kahden vesiohenteisen pintalakkakerroksen välissä. Näin myös maali saa päälleen suojaavan lakkakerroksen. Kuvien valmistuttua lattia pintalakattiin vielä kertaalleen PALL-X ZERO parkettilakalla. Pitkäikäinen ja kovaa leikkiäkin kestävä lattia on valmis. 

Täysin liuotteeton lakkausjärjestelmä PALL-X ZERO

PALL-X ZERO on täysin liuotteeton ja kuuluu parkettilakkojen kaikkein vähäpäästöisimpään luokkaan GISCODE W1 (ei sisällä lainkaan liuottimia). Tuotteella on myös EC1 PLUS sertifikaatti (erittäin vähäpäästöinen tuote). PALL-X ZERO JÄRJESTELMÄ (sisältäen liuotteettoman parkettilakan PALL-X ZERO, liuotteettoman pohjalakan PALL-X ZERO BASE sekä liuotteettoman kittausaineen PALL-X ZERO FILLER, on ainutlaatuinen tuotekokonaisuus, kun pyritään toteuttamaan parkettityö mahdollisimman vähäpäästöisesti. Tuotteella on myös liikuntasali-luokitus EN 14904, joten kulutuksenkesto ja kitkaominaisuudet ovat parhaat mahdolliset. Lakkausjärjestelmä on erittäin kulutuksenkestävä ja ympäristöystävällinen. Siis luonnollinen valinta, kun puhdas sisäilma ratkaisee.

Parketin käyttöönotto

Parkettilattian annettiin kuivua rauhassa samalla kevyesti tuulettaen kaksi päivää. Riittävän kuivumisajan jälkeen lattia on käytettävissä ja voidaan tarvittaessa peittää esim. suojakartongilla, jos mahdolliset lisätyöt sitä vaativat.

Hoito jatkossa

Jotta parketti säilyy pitkäikäisenä, on tärkeää noudattaa hoito-ohjeita ja käyttää vain lakatuille pinnoille soveltuvia puhdistus- ja hoitoaineita. Paras ja suositeltavin tuote kaikkien lakattujen lattioiden puhdistukseen on PALLMANN CLEAN. Parketin hoito-ohjeet löytyvät tältä sivustolta Asiakaspalvelu/Online-esitteet -osiosta.

Kohdetiedot:

Tilattu työ: Vanhan parketin kunnostus

Käyttötarkoitus: Yksityisasunto, lastenhuone

Asennusliike: Parkettiliike Witick Ky

Puulaji ja parkettilaatu: Tammi lautaparketti

 

Käytetyt tuotteet:

PALL-X ZERO BASE pohjalakka

PALL-X ZERO FILLER kittausaine

PALL-X ZERO A/B parkettilakka